Kadir Gecesi

Kadir Gecesi

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.Kendirli, mesajında, ramazanın son günlerine yaklaşıldığını...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Kendirli, mesajında, ramazanın son günlerine yaklaşıldığını bu manevi iklimin bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Her ayın ramazan ve her gecenin de Kadir Gecesi gibi yaşanmasının önemine işaret eden Kendirli, şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından manevi bir öneme sahiptir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayını on bir ayın örneği ve sultanı kılan alemlerin Rabb'i, Kadir Gecesi'ni de ramazanın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de bu geceye müstakil bir sure bulunmaktadır. Gecenin değeri de bizzat o surede haber verilmiştir. İslam alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi'nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :