Kadir Gecesi

Kadir Gecesi

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya mesajında, on bir ayın sultanı ramazanın içerisinde saklı, bin aydan daha hayırlı kadir gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İnsanlığa rahmet kapısı, umut pınarı olan pek çok hikmeti ve rahmeti bünyesinde barındıran ramazanın sonuna yaklaşıldığını vurgulayan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından büyük bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyasına ışık saçmasını, huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu mübarek gecenin tüm dünyada akan kan ve gözyaşların durmasına, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasına vesile olmasını, gecenin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını diliyorum."

Başkan Bahçeci ise mesajında, kadir gecesi vesilesiyle insanlar arasındaki dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğin daha da artacağını belirtti.

Mübarek ramazan ayını uğurlamaya hazırlanılan bu günlerde kırgınlıkların bir tarafa bırakılarak, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesi temennisinde bulunan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu kutsal gecemizde Türkiye ve tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması, dünyada zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı içi dua edelim. Allah’ın kelamı olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim, ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başladı. Bu nedenle İslam alemi için ayrı bir önemi olan bu mübarek gece vesilesi ile tüm Müslümanlar yan yana ibadetlerini gerçekleştirecek ve kadir gecesinin feyzini hep birlikte dua ederek alacaklar. Bu gecenin manevi iklimi ile dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma duygularımızda artacaktır. İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek kadir gecesini tebrik ediyor, ibadet ve dualarımızın kabul olmasını ve bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :