Kadınlardan Suriyeli çocuklara oyuncak

Kadınlardan Suriyeli çocuklara oyuncak

Gaziantep'te el sanatları kursunda eğitim alan, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 60 kadın, savaş mağduru Suriyeli çocukların yüzünü güldürebilmek için bin oyuncak bebek yaptı- Kursiyer Garip:- "Bebekleri yaparken 2 kızım da bana yardım etti. Onlar da

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) bünyesinde kurulan el sanatlarında oyuncak bebek yapımı eğitimi alan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 60 ev hanımı, savaş mağduru çocukların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için sınır ötesine gönderilmek üzere yünden oyuncak bebekler yaptı.

GASMEK kursunda boş zamanlarını değerlendirmek ve çocuklarına oyuncak yapmayı öğrenmek için bir araya gelen kadınlar, Suriye'de özellikle Halep kentinde yaşanan drama duyarsız kalmadı.

Ateşkesin ardından sınır bölgelerine aileleriyle gelen çocukların yüzlerini güldürmek isteyen aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 60 kadın, çocuklar için yünlerden bin bebek yaptı. Kadınlar, ayrıca soğuk havalar nedeniyle çocuklar üşümesin diye ördükleri 90 atkı ve bere takımını da hafta içinde Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Suriye'ye gönderecek.

Kurs eğitmeni Dilek Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların kendi el emekleriyle yaptıkları bebekleri Suriyeli çocuklara hediye edeceklerini söyledi.

Yaşanan acıların dinmesini isteyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Suriye'de savaşta her şeyini kaybeden çocuklara tebessüm ettirebilmek için bu bebekleri yapamaya karar verdik. 'Biz ne yapabiliriz?' dedik. Çocukların en mutlu olacağı şeyi yaptık. Suriye'ye bin bebek göndereceğiz. Tamamlamamıza az kaldı. Bebeklerin yanında 90 atkı bere de ördük. Kursiyerler çok fedakarlık yaptı. Belediyenin verdiği malzemeler yetişmediğinde kendi malzemelerini kullandı. Çocuklarının zamanından çaldı. İnşallah onları mutlu ederiz."

- "Kızlarım bebekleri öpüp gönderdi"

Kursiyerlerden Filiz Garip, 3 aydır kursa devam ettiğini bildirdi.

Son 15 gündür Suriyeli çocuklar için bebek yaptıklarını anlatan Garip, bebekleri yaparken çok duygulandığını belirtti. Garip, "Bu bebekleri yapmak için yeri geldi çocuklarımızın vaktinden harcadık. Yaparken çok duygulandım. 3 çocuk annesiyim. Çocukların bebeği ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Bebekleri yaparken 2 kızım da bana yardım etti. Onlar da benim gibi çok duygulandı. Bebekleri öperek gönderdiler. İnşallah bu savaş biter, çocukların yüzü güler." diye konuştu.

Suriyeli kursiyerlerden Zeynel Mahalli de kendisinin de savaş mağduru olduğunu belirterek, Türk kardeşleriyle beraber Suriyeli kardeşlerine bebek yaptıklarını ifade etti.

Halep'ten geldiğini aktaran Mahalli, "Suriyeli çocukları mutlu edip, güldürmek istiyoruz. Savaşı unutsunlar istiyoruz. Bu bebekler kardeşlerime gideceği için çok mutluyum." dedi.

Kursiyerlerde Gülseren Kaya ise bebekleri yaparken hem çok üzüldüğünü hem de çok mutlu olduğunu vurgulayarak, iyi bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşarken çocukların durumunu düşündükçe üzüldüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :