Kadınlara tırla kanser taraması

Kadınlara tırla kanser taraması

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünün kanser tarama tırları, Kartal, Sancaktepe ve Silivri'de ücretsiz hizmet veriyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, kanser taramasını Kartal, Sancaktepe ve Silivri'de hizmet veren tırlarla kadınların ayağına götürdü.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, kanserle mücadelede erken teşhis hayati önem taşıyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 90 bin kişi kanser yüzünden hayatını kaybederken, bu ölümlerin üçte biri erken teşhisle engellenebiliyor.

Sağlık Bakanlığının bu amaçla hazırladığı kanser tarama tırları, İstanbul'un dört bir yanında hizmet veriyor. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Kartal, Sancaktepe ve Silivri'de ücretsiz kanser taraması yapılacak tırlarda, kadın personel görev yapıyor.

Tırlar 16 Nisan'a kadar Kartal Yakacık Aile Sağlığı Merkezi Bahçesi'nde, 14 Nisan'a kadar Sancaktepe Veysel Karani Mahallesi Muhtarlığı önünde, 17 Nisan ile 5 Mayıs arasında Sancaktepe Samandıra'da, 7 Nisan'a kadar Silivri Kiptaş 1. etapta, 28 Nisan'a kadar Silivri Devlet Hastanesi Bahçesi'nde hizmet verecek.

Tırlarda, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması, 40-69 yaş arası kadınlara ise meme kanseri taraması (mamografi) hizmeti veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :