Kadınlar, şiddetten korunmak için savunma eğitimi aldı

Kadınlar, şiddetten korunmak için savunma eğitimi aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesince kadınlara yönelik savunma eğitimi verildi- Eğitmen Kavakçı:- "Kadına şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun için en başta bireyin kendini koruma yöntemlerini iyi bilmesi gerekir"

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi'nde, kadınlara şiddetten korunmaları için savunma teknikleri öğretildi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünce düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, Sıdıka Kavakçı’nın katıldığı "Kendini Koruma Sanatı Konferansı" ve savunma teknikleri eğitimiyle devam etti. 

Sosyal Gelişim Merkezinin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan eğitmen Kavakçı, göğüsün ve gözlerin ortası, karın üst boşluğu, göğüs üzeri, bel yanı, kasıklar, burun ile dudak arası ve gırtlağın, şiddet anında korunması gereken en önemli noktalar olduğunu söyledi. 

"Karşılaşılabilecek şiddet olaylarında bu bölgeleri iyi korumalıyız" diyen Kavakçı, "Şiddetin sadece fiziksel boyutu yoktur. Psikolojik şiddet de çağımızın önemli sorunları arasındadır. Kadına şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun için en başta bireyin kendini koruma yöntemlerini iyi bilmesi gerekir" ifadesini kullandı. 

Kavakçı, daha sonra kadınlara şiddetten korunma yöntemlerini uygulamalı gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :