"Kadınlar güven içinde yaşamayı hak ediyorlar"

"Kadınlar güven içinde yaşamayı hak ediyorlar"

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Türkoğlu: - "Kadınların fırsat eşitliğine sahip olduğu bir dünyada yaşamasının özlemini çekiyoruz. Kadınlar toplum içinde takdir edilmeyi, saygı görmeyi ve güven içinde yaşamayı hak ediyorlar"- "Elbette hem iş kadını h

KUALA LUMPUR (AA) - Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu, dünya genelinde kadın konusuna duyarlılık oluşturulması için 8 Mart'ın önemli bir gün olduğunu belirtti.

Türkoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Türkoğlu, kadınların karşılaştığı sorunlara dünya genelinde dikkat çekilmesi, duyarlılık gösterilmesi ve çözüm bulunması açısından 8 Mart'ın önemli bir gün olduğuna işaret etti.

Türkoğlu, Dünya Kadınlar Günü'nün önemli olduğunu öte yandan böyle günlere ihtiyaç duyulmayacağı, kadınların sırf kadın oldukları için şiddet ve ayrımcılığa uğramadığı ortamın yaratılması gerektiğini vurgulayarak "Kadınların fırsat eşitliğine sahip olduğu bir dünyada yaşamasının özlemini çekiyoruz. Kadınlar toplum içinde takdir edilmeyi, saygı görmeyi ve güven içinde yaşamayı hak ediyorlar." ifadesini kullandı.

- "Bir kadın büyükelçi olarak ülkemizi temsil etmenin onurunu taşıyorum"

Başak Türkoğlu, büyükelçi olarak görev yaptığı Malezya'da resmi makamlardan sokaktaki vatandaşa kadar herkesten büyük bir sevgi ve saygı gördüğünü belirterek "Bir kadın büyükelçi olarak ülkemizi temsil etmenin onurunu taşıyorum." diye konuştu.

Türkoğlu, "Elbette hem iş kadını hem anne hem de eş olmanın zorluklarını yaşıyoruz. Bu anlamda, erkek meslektaşlarımıza oranla biz kadınların daha fazla yük taşıdığını düşünüyorum." diyerek yüzyıllar boyunca her türlü yükü sırtlamış, her türlü zorluğun üstesinden gelebilmiş Anadolu kadınının gücüne inandığını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler