"Kadınlar Akademisi Mezuniyet Töreni"

"Kadınlar Akademisi Mezuniyet Töreni"

Kadınlar Akademisi'nden mezun olan kursiyerler sertifikalarını aldı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi'nden mezun olan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kadınlar Akademisi'nin 3. döneminde mezuniyet töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Bilgi güçtür, bilgili kadın güçlüdür" düşüncesiyle yola çıkarak 2013 yılında Kadınlar Akademisi'ni başlattıklarını ve akademiye katılan 336 kadın kursiyerin, 9 ay süren eğitim aldığını belirten Çağırıcı, "Kadınlar akademisiyle hedefimiz; kadınlara birey olarak farkındalık sağlamak, öz güven kazandırmak, üretken olmaları için katkıda bulunmak ve girişimciliğe teşvik etmek." diye konuştu.

Kadınların çalışma hayatında yer almalarının ülkenin ekonomik refahı ve kalkınmışlığına katkı sunduğunu belirten Çağırıcı, şunları kaydetti:

"İstihdama katılım kadının güçlenmesinin en önemli aracıdır. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı son 3 yılda yüzde 26'dan yüzde 31'e yükselmiştir. Ancak asıl önemli olan, kadınların kendi girişimini yönetmesidir. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 55 farklı branşta meslek edinme eğitimi verdik. Şu an 2 bin kadın kursiyer de meslek öğreniyor. 2011 yılından itibaren açılan kurslara katılan yaklaşık 15 bir kursiyerden 3 bin 500'ü iş bularak çalışmaya başladı. 200 civarında kursiyer de kendi iş yerini açtı. Yaklaşık bin 500 kadın ise kursta geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyor."

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de hayırlı evlatlar dünyaya getiren annelerden dolayı şükrettiklerini belirterek, “Diğer bir şükrümüz de Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’nın çalışmalarından dolayı. Çok güzel işler yapıyor.” dedi.

Prof. Dr. Yüksek, annelerinin dualarını alan evlatların birçok makama geldiğini kaydederek, “Annelerimizi okulumuzda daha sık görmek istiyoruz. Onları üniversitemizde ağırlayalım” diye konuştu.

Kursiyer Yasemin Güngör (30), 2 çocuğu bulunmasına rağmen kurslara keyifle geldiğini ve kursu başarıyla tamamladığını söyleyerek, "Gelişmenin ve çalışmanın yaşı olmuyor gerçekten. Bu süreçte eşimden büyük destek gördüm." ifadelerini kullandı.

Çocuk gelişim uzmanı Sündüz Kaya (46) da akademide büyük bir keyifle ders verdiğini belirterek, "Buradaki kursiyerlerimize o kadar çok alışıyoruz ki onlar da bizler de ayrılmakta çok büyük zorluk çekiyoruz." dedi.

- Kep attılar

Konuşmaların ardından kadın kursiyerler törenle sertifikalarına kavuştu. Sevinçlerini yakınlarıyla ve dostlarıyla paylaşan kursiyerler, hep birlikte havaya kep attı.

Kursiyerler arasında yer alan 66 yaşındaki Nezahat Dikilitaş, mikrofondan, “Arkadaşlarım beni facebook’tan takip etsinler” deyince salondakiler alkışladı. Dikilitaş, “Akademide arkadaşlık ortamında kurslar gördük. Psikolojik olarak rahatlatıcı ortamda zihnimizi geliştiren bilgiler edindik. Hiç okula gitmediğim halde çok şey öğrendim.” diyerek duygularını dile getirdi.

Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan Kadınlar Akademisi'nde, siyaset, modernleşme, kişisel gelişim, sağlık, psikoloji gibi değişik dallarda eğitim veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :