Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı Kadın Kolları üyeleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması...

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Çankırı Kadın Kolları üyeleri, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı binası önünde toplanan kadınlar, taşıdıkları dövizlerle Karatekin Parkı'na kadar sessiz şekilde yürüdü.

AK Parti Çankırı Kadın Kolları Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, insanlığın büyük çoğunluğunun şiddete maruz kaldığı bir dönemde yaşadıklarını söyledi.

İçinde bulunulan çağın olumsuzluklarına rağmen dünyayı güzelleştirme çabalarının kaynağının yine kadınlar olacağını dile getiren Yıldırım, "Çünkü kadını Allah'ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan hakları olduğunun farkına vardığımızda başta şiddet olmak üzere pek çok problemimizi çözebiliriz." dedi.

Kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazık ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Kadına yönelik şiddet cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır."

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ise İslamiyet açısından kadının özel bir yerde olduğunu anlatarak, "Türk milleti olarak yüzyıllar evvelinden dünyaya bunu anlatan bir peygamberin ümmetiyiz. İnşallah bu, dinimizin önderliğinde dünyaya yayılacak." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :