Kadına karşı şiddete karanfille dikkati çektiler

Kadına karşı şiddete karanfille dikkati çektiler

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, İl Emniyet Müdürlüğünce kadına karşı şiddete dikkati çekmek için kurulan stantta, karanfil ve broşür dağıttı

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, kadına karşı şiddete dikkati çekmek amacıyla kurulan stanta, kadınlara karanfil ve konuyla ilgili hazırlanan broşürleri verdi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğince 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda stant kuruldu.

"Kadına karşı şiddete son" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, polis ekiplerince konuyla ilgili sunumlar yapıldı. Ekipler, vatandaşlara, kadına şiddetin suç ve toplum sağlığı sorunu olduğunu anlattı.

Ayrıca ekipler, kadınlara, "kadına yönelik şiddet türleri" ile "psikolojik, cinsel, fiziksel ve ekonomik şiddete uğrayanların yapması gerekenlere" yer verilen broşürler ve karanfil dağıtıldı.

Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek de standı ziyaret ederek, kadınlara broşür ve karanfil verdi.

Çalışmalar hakkında İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya'dan bilgi alan Vali Çiçek, kadınlar ve çocukların, toplumu geleceğe hazırlayan en değerli varlıklar olduğunu söyledi.

Milletin gelişmişlik seviyesinin kadına verilen değerle ölçüldüğünü belirten Çiçek, "Muğla'da kadına karşı işlenen şiddette hiçbir tolerans tanımıyoruz. Şiddet gören kadınlar bilinçlendiriliyor ve bir daha şiddete uğramaması için çaba gösteriliyor. Şiddete maruz kalan kadınlara barınma yeri temin ediliyor, tıbbi ve hukuki destek sağlanıyor. Yanlarında çocukları varsa kreş ve okul hizmeti sunuluyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :