Kadın otobüs şoförü hayat kurtardı

Kadın otobüs şoförü hayat kurtardı

Manisa'da halk otobüsünün kadın şoförü, rahatsızlanan bir yolcuyu güzergahını değiştirerek hastaneye yetiştirdi

MANİSA (AA) - Manisa Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsünde rahatsızlanan yolcu, kadın şoför tarafından hastaneye yetiştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ait Otogar-Muradiye seferini yapan 45 AG 522 plakalı halk otobüsü şoförü Fatma Güngör, 73 yaşındaki Fatma Gülfidan'ın fenalaştığını fark etti.

Güngör, otobüsü durdurarak yaşlı kadına ilk müdahalesinin ardından, güzergahını değiştirdi. Güngör, yaşlı kadını Manisa Devlet Hastanesi'ne yetiştirdikten sonra seferine devam etti.

Şoför Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, lise durağından otobüse binen Fatma Gülfidan'ın bir süre sonra rahatsızlandığını belirterek, "Gözleri kapalıydı. Nefes almakta zorlanıyordu. O sırada eşarbını çözdüm. Yüzüne su sürdüm. O an ben de panikledim bir anda hangi hastane daha yakın diye bir düşündüm. 112'yi arayana kadar zaten ben Manisa Devlet Hastanesi'ne yaklaşmıştım. Otobüsle hastanenin aciline gittim. Hastayı sedyeye aldık. Ben hastayı bıraktıktan sonra tekrar güzergahıma devam ettim. Güzergahımda işim bitirip garaja geldikten sonra, hastanın durumunu merak ettiğim için tekrar hastaneye gittim. Teyzemizin durumu iyiydi. Doktorlar, 'iyi yetiştirmişsiniz' dedi. Teyzenin elini öptüm sohbet ettim. Teyzemizi arayıp sordum, taburcu etmişler durumu iyiymiş." diye konuştu.

Öte yandan, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinde Fatma Gülfidan'ın otobüse binme anı ve fenalaşmasının ardından şoförün Gülfidan'a müdahalesi yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :