Kadın Muhasebeciler SOGEP ile İş Hayatına Adım Attı
Kadın Muhasebeciler SOGEP projesiyle 240 kadın eğitim aldı, 70 kadın istihdam edildi. Konya SMMMO’daki projede sertifikalar dağıtıldı.
MEVKA destekli "Kadın Muhasebeciler SOGEP İle İşgücüne Katılıyor" projesinin kapanış töreni Konya SMMMO ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.
240 Kadına Eğitim, 70 Kişiye İş İmkânı
Törende konuşan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, SOGEP kapsamında bölgedeki 20 projeye 160 milyon TL'yi aşkın kaynak aktardıklarını belirtti. Bostancı, 1 milyon 850 bin TL bütçeli bu projeyle 240 kadına muhasebe ile devlet destekleri eğitimi verildiğini ve 70 kadının da istihdam edildiğini vurguladı.
Teorik Bilgiden Uygulamalı Becerilere
Konya SMMMO Başkanı Halil Bıçakçı ise eğitim ile istihdam arasında güçlü bir bağ kurduklarını ifade ederek; katılımcılara muhasebe yazılımları, proje hazırlama ve hibe destekleri gibi alanlarda uygulamalı beceriler kazandırdıklarını söyledi.
Etkinlik, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak:
