Kadın düştükten sonra sigorta ve korkuluk yapıldı
İzmir’in Konak ilçesinde bir gelinlik firmasında çalışan 53 yaşındaki Hacer Yaman, korkuluğu olmayan bir merdiven boşluğuna düşerek ağır yaralandı.
Olay, geçtiğimiz Şubat ayında Konak ilçesindeki bir gelinlik mağazasında meydana geldi. İşe başlamasının ikinci gününde, ustabaşının çağrısı üzerine alt kata inen Hacer Yaman, korkuluğu olmayan merdiven boşluğunu fark edemeyerek yaklaşık 3 metre aşağıya düştü. Düşme sonucu ağır yaralanan Yaman, hemen hastaneye kaldırıldı.
Vücudunun birçok yerinde kırıklar oluşan ve ağır yaralanan talihsiz kadın, 5 gün entübe edilerek yoğun bakımda tutuldu. 15 günlük tedavinin ardından taburcu edilen Yaman, yaşadığı süreci anlatarak iş yerinden şikayetçi olacağını söyledi.
Korkunç anlar güvenlik kamerasında
Olay anı, iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, Hacer Yaman’ın merdiven boşluğunu fark edemeyerek bir anda düştüğü, yanındaki kişinin ise panikle aşağı inerek ona yardım etmeye çalıştığı anlar yer aldı.
Kazadan hemen sonra sigortası yapılmış
Tedavi sürecinde iş yerinin hastane masraflarını karşılayacağını söylediğini ancak bu sözün tutulmadığını belirten Hacer Yaman, sigorta girişinin kazadan hemen sonra yapıldığını öğrendiğini dile getirdi. Ayrıca, iş kazası raporu tutulmaması için iş yerine iş görüşmesine geldiği yönünde beyanda bulunulduğunu iddia etti.
"Patronum ne aradı ne sordu. İyileşme sürecimde maaşımı vereceğini söylemişti ama onu da yapmadı. Olay kamu davasına döndü, biz de suç duyurusunda bulunacağız. Orada hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Önlem alınmadığı gibi beni uyarmadılar da. Üstelik benim düştüğüm olaydan sonra sigortamı yapmışlar" diyerek iş yerine dava açacağını belirtti.
Kazadan sonra korkuluk yapıldı
Yaşadığı acı olay sonrası büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Yaman, "Beni oraya çağırdıklarında hiçbir uyarıda bulunmadılar. Merdiven boşluğunu fark edemedim ve düştüm. Kazadan sonra sigortamı yaptılar, hatta olaydan hemen sonra korkuluk bile takıldı. İş yerinden şikayetçiyim" diyerek hukuki süreç başlatacağını söyledi.

Kaynak:
