Kadın çiftçinin 'mafya' isyanı

Kadın çiftçinin 'mafya' isyanı

Adana Yüreğir Kadıköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan 68 yaşındaki Pelin Atıl, kendisinden haraç isteyen mafya tarafından tehdit edilerek tarlasına girişinin engellendiğini, avukatıyla birlikte araçlarına silahlı saldırı gerçekleştirildiğini iddia etti.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan 68 yaşındaki Pelin Atıl, kendi tarlalarına girişinin mafya tarafından engellendiğini ve haraç istendiğini öne sürerek isyanını dile getiriyor.

Kadın çiftçinin 'mafya' isyanı

Atıl, tarlasına ekim yapmaya gittiğinde kimliği belirsiz kişilerin tehdidine maruz kaldığını ve ekim yapamadığını iddia ediyor. İddiaya göre, tarlasını ekim yapmayan Atıl'ı öldürmeye teşebbüs eden şahıslar, 10 Ekim 2023 tarihinde avukatı Selahattin Karataş ile birlikte seyahat ederken araçlarına silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Kadın çiftçinin 'mafya' isyanı

Güvenlik kameralarına yansıyan bu olayın ardından 25 Kasım 2023 tarihinde ise tarlada bulunan Atıl'ın oğlu ile avukat Karataş tekrar silahlı saldırıya uğradı. Atıl, jandarmaya şikayette bulunmasına rağmen çözüm bulunamadığını ifade ediyor ve "Adaletin gelmesini istiyorum, bunlardan kurtulamıyorum" diyor.

Avukat Karataş ise, olayların müvekkilinin tarım faaliyetlerini engellemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek adalet taleplerine destek veriyor. Atıl'ın yaşadığı bu zorluklar, tarım sektöründeki kadın çiftçilere yönelik şiddet ve tehditlerin vurgulandığı bir örnek olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.