Kadıköy'deki galeriye silahlı saldırı olayı

Kadıköy'deki galeriye silahlı saldırı olayı

Silahlı saldırıya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli ile olay sırasında kullanılan ve Gebze'den çalıntı olduğu belirlenen aracı polise satmaya çalışan 3 kişi yakalandı- Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de, oto galerisine düzenlenen silahlı saldırıya karıştığı öne sürülen 2 şüpheli ile olay sırasında kullanılan ve Gebze'den çalıntı olduğu belirlenen aracı polise satmaya çalışan 3 kişi yakalandı.

Kadıköy'de, 5 gün önce oto galerisine yönelik silahlı saldırıya ilişkin çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ateş açan kişilerden birinin, bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürdüğü iddiasıyla aranan E.T. olduğunu tespit etti.

Şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenleyen polis ekipleri, silahlı saldırıyı firari E.T. ile gerçekleştirdiği öne sürülen C.A'yı 16 Haziran'da, E.Ö'yü ise 19 Haziran'da gözaltına aldı. C.A'nın 39 suçtan aranması ve 18 suçtan 50 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, E.Ö hakkında da 5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirlendi.

Polis ekipleri, silahlı saldırıda kullanılan lüks aracın da Gebze'den çalıntı olduğunu ve 3 kişi tarafından satılmaya çalışıldığını tespit etti. Alıcı gibi davranan polislere aracı 5 bin liraya satmak isteyen 3 şüpheli de yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.A. ve E.Ö. tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :