"Kader" babasız büyümeyecek

"Kader" babasız büyümeyecek

Afyonkarahisar'da 7 yıl önce askerdeyken tanışıp kendi rızasıyla evlendiği eşinin "cinsel istismar" suçlamasıyla cezaevine gönderilmesi üzerine 3 çocuğuyla zor günler yaşayan Özlem Durgut, TBMM'de cinsel istismar ile ilgili düzenlemenin gündeme gelmesinin

AFYONKARAHİSAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'da 7 yıl önce askerdeyken tanışıp kendi rızasıyla evlendiği eşinin "cinsel istismar" suçlamasıyla cezaevine gönderilmesi üzerine zor günler yaşayan 22 yaşındaki Özlem Durgut, cinsel istismar düzenlemesinin gündeme gelmesinden umutlu.

Bolvadin ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Durgut, AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri henüz tamamlanmayan, CMK'da değişiklik içeren kanun tasarısının görüşmelerinde, "cinsel istismar" suçuyla ilgili verdiği önergenin kabul edilmesi tartışmalarına ilişkin, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Artvin'in Arhavi ilçesinde 6 yıl önce askerlik görevini yapan eşi Bekir Durgut ile tanıştığını dile getiren Durgut, "Eşimin askerliğinin sona ermesinin ardından, memleketi Bolvadin'e giderek evlendik. İki çocuğumuz oldu. Yaşım küçük olduğu gerekçesiyle eşim hakkında dava açıldı." dedi.

Dava sonucunda eşine 9 yıl 2 ay ceza verildiğini belirten Durgut, şöyle devam etti:

"Şu an 6 aylık olan küçük kızım Kader, eşim cezaevindeyken doğdu. Yeni düzenleme çıkarsa eşimin çıkacağını öğrendim. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi diğer tecavüzcülerle aynı kefeye koymalarını istemiyoruz. Kara kara düşünüyordum, '8 yıl boyunca çocuklarıma ne derim' diye. Kader babasını tanımadan büyüyecekti. Bu yasaya çok sevindik. Allah sebep olanlardan razı olsun. 4 yaşındaki kızım Gülay, 'babamı çok özlüyorum, ne zaman gelecek' diye soruyor. Oğlum, yeni düzenlemeyi duyunca '10 kere yatıp kalkınca babam gelecek mi anne' diye soruyor. Kaderi babasız büyütmeyeceğim için çok mutluyum. Biz tecavüz mağduru değiliz, severek evlendiğimiz eşlerimizi istiyoruz. Televizyona çıkıp, bu yasaya tepki gösterenler bizim için 'madem kadınlar ve çocuklar mağdur, bunlara maaş bağlasınlar' diyor. Biz maaş istemiyoruz. Çocuklarımız gece yatarken para istemiyor, babasını istiyor."

- "Bu çocuklar babasız büyümesin"

Anne Gülay Durgut da oğlunun severek evlendiğini ifade etti.

Durgut, "Bizi tecavüzcülerle bir tutmasınlar. Oğlum art niyetli olsa ona ben de karşı çıkardım. Yeni bir düzenleme olduğunu öğrendim, çok sevindim. Bizi düşünen devlet büyüklerinden Allah razı olsun. Bizi gözardı etmesinler, bu çocuklar babasız büyümesin." ifadelerini kullandı.

Durgut, yaklaşık 3 bin kişinin mağdur olduğuna işaret ederek, bu mağduriyetin giderilmesini beklediklerini aktardı.

Bekir Durgut'un 6 yaşındaki oğlu Musa da "Ben babamı istiyorum. Okula onunla gitmek, ödevlerimi birlikte yapmak istiyorum." diye konuştu.

Babasını çok özlediğini anlatan 4 yaşındaki Gülay Durgut da "Babamın bir an önce cezaevinden çıkmasını bekliyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :