KADEM'de Kızılay temel ilk yardım eğitimi verildi

KADEM'de Kızılay temel ilk yardım eğitimi verildi

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar:- "Temel ilk yardım eğitiminin önemini çocuğum olduktan sonra daha iyi anladım. İlk yardımı herkesin evinde yapabiliyor olması çok önemli. Bu açıdan KADEM'de böyle bir eğitim veriyor olmak da çok güzel"

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği'nde (KADEM) Kızılay temel ilk yardım eğitim verildi.

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, Genç KADEM'in, genel merkezde düzenlediği ve iki gün süren Kızılay Temel İlk Yardım Eğitimi, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yönetim kurulu, çalışma ekibi ve Genç KADEM'lilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim boyunca, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durum esnasında olay yerinde ilk olarak yapılması gerekenler, sağlık ekipleri gelinceye kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyici ilk müdahale şekilleri, tıbbi araç ve gereç aramaksızın mevcut imkanlarla yapılabilecek ilaçsız uygulamalar konusunda bilgiler verildi.

- "Temel ilk yardım eğitiminin önemini çocuğum olduktan sonra daha iyi anladım"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sümeyye Erdoğan Bayraktar, eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Temel ilk yardım eğitiminin önemini çocuğum olduktan sonra daha iyi anladım. İlk yardımı herkesin evinde yapabiliyor olması çok önemli. Bu açıdan KADEM'de böyle bir eğitim veriyor olmak da çok güzel." ifadelerini kullandı.

Eğitimin ikinci gününde kırık, çıkık, burkulma, havale, yanık, bayılma, zehirlenme, kalp krizi gibi durumlarda yapılması ve kaçınılması gerekenler anlatılarak katılımcılarla interaktif bir şekilde sunumlar gerçekleştirildi. Eğitim sonunda iki gün boyunca anlatılan bilgileri kapsayan yazılı sınav ve uygulama sınavı yapılarak başarılı olan katılımcılara "Kızılay Temel İlk Yardım Eğitimi Sertifikası" verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :