Kaçakçıların izini süren emniyet, binlerce tarihi eser ele geçirdi

Kaçakçıların izini süren emniyet, binlerce tarihi eser ele geçirdi

Jandarmanın düzenlediği operasyonda, Aksaray'da tarihi eser kaçakçılarının izi sürüldü. Roma ve Bizans dönemlerine ait binlerce sikke ve eser ele geçirildi.

Aksaray'da, tarihi eser kaçakçılığına karşı yapılan başarılı bir operasyonla, Roma ve Bizans dönemlerine ait değerli eserler ele geçirildi. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, uzun süren takip ve teknik çalışmaların ardından tarihi eser kaçakçılarının peşine düştü.

Operasyonun detaylarına göre, jandarma ekipleri tarafından belirlenen F.K. ve M.A. isimli şüphelilerin tarihi eser kaçakçılığı yapacakları bilgisine ulaşıldı. Şüphelilerin tarihi eserleri taşıdığı aracın Aksaray dışına çıkartılacağı ihbarı üzerine, jandarma ekipleri harekete geçti.

Operasyonun sonucunda, araçta yapılan aramada toplamda 650 adet Bizans ve Roma dönemine ait obje, 110 adet Roma dönemine ait yüzük ve 13 bin 949 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ele geçirildi. Şüpheliler ise operasyon sırasında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Toplamda 14 bin 709 adet tarihi eserin ele geçirildiği operasyonla ilgili olarak soruşturma devam ediyor. Jandarma yetkilileri, tarihi eser kaçakçılığına karşı kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kaçakçıların izini süren emniyet, binlerce tarihi eser ele geçirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.