Kaçak geçişlere "rüşvet karşılığı" izin verildiği iddiasına ilişkin dava

Kaçak geçişlere "rüşvet karşılığı" izin verildiği iddiasına ilişkin dava

Edirne'de, sınır köylerinde göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye rüşvet karşılığı göz yumdukları iddiasıyla tutuklu askeri personelin de aralarında olduğu sanıkların yargılanmasına başlandı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, sınır köylerinde göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye rüşvet karşılığı göz yumdukları iddiasıyla tutuklu askeri personelin de aralarında olduğu sanıkların yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ile 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli astsubay ve uzman çavuşların da bulunduğu tutuklu sanıklar Yusuf B, Erkan B, Mustafa B, Ramazan D, Fatih L, İbrahim Ç, Hakan B, Feyzullah Y, Fatih O. ile tutuksuz sanıklar Tahir B, Ali Ş, Nusret B, Taner Y, Kasım B, Eray Murat A, Hakan Ş. ve 17 yaşındaki M.B'nin Edirne 2. Ağır Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Sanıklar, İstanbul'dan organize şekilde sınır köyleri Kemalköy ve Budakdoğanca köylerine getirilen kaçakların geçişlerine rüşvet karşılığı göz yumulduğu ve göçmen kaçakçılığı yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Ç, Erkan B. ve Mustafa B'nin tutuksuz yargılanmasına, duruşmanın tanık dinlemeleri yapmak üzere ertelenmesine karar verdi.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri haziran ayında sınır köylerinde rüşvet karşılığı göçmen geçişlerine izin verildiği yönündeki ihbar üzerine teknik ve fiziki takibe başlamış, askeri personelin yabancı uyruklulara ait telefon hatlarından İstanbul'daki organizatörlerle haberleştiği ve rüşvet karşılığı kaçakçılığa göz yumduğu belirlenmişti. Gözaltına alınan 17 şüpheliden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.




















AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :