Kabinede değişiklik mi var? Hangi bakanlar değişebilir?

Kabinede değişiklik mi var? Hangi bakanlar değişebilir?

Gazeteci Mahmut Övür, AK Parti’de tusunami gibi değişim beklentisi olduğunu söyleyerek, taç bakanın değişeceğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan kararnamelerle gündemi allak bullak olan Türkiye’de şimdi gözler Çarşamba gününe çevrildi.

Kabinede yapılacak değişikliklere ilişkin iddialar günlerdir konuşuluyor. Kabinede köklü bir değişikliğe gidileceği, bazı bakanlıkların da bölüneceği iddia ediliyor. Kimin gidip kimin geleceği konusunda çeşitli iddialar ortaya atılsa da kesin cevabı eğer kabinede değişiklik olacaksa Çarşamba günü göreceğiz.

Muhtemel değişimle ilgili olarak iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’den ilginç tespitler geldi.

Övür, ‘AK Parti’de tusunami gibi değişim beklentisi’ başlıklı yazısında partide ve kabinede yeniden bir yapılanma olacağını ileri sürdü.

AK Parti’de tusunami beklentisi olduğunu kaydeden Övür, “AK Parti içinde ‘tsunami’ diyerek çok daha fazlasını bekleyenler bile var. Onlara göre, 2023'e giderken oluşacak ‘hortum’ kabineden parti yönetimine, bakan yardımcılarından genel müdürlere birçok kişiyi silip süpürecek ya da yerlerini değiştirecek. Bir anlamda 2023'e giderken parti de kabine de yeniden yapılandırılacak. Tabii bunun yanında hiç hesapta olmayan tıpkı İstanbul İl Başkanı gibi çevrede duran sürpriz isimler de konuşuluyor. Doğal olarak söylenenlere bakılırsa, en az 6-7 bakanın değişmesi kaçınılmaz. Kimin gideceğini ve yerine kimlerin geleceğini Başkan Erdoğan veya bir iki yakın isim dışında kimsenin bildiğini sanmıyorum. O nedenle bu kez isim yazamıyorum” cümlelerini kullandı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.