Kabine toplantısından sürpriz kararlar çıktı!

Kabine toplantısından sürpriz kararlar çıktı!

Kabine toplantısından sürpriz kararlar çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişirken, kurulacak İklim Değişikliği Başkanlığı bakanlığa bağlandı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de başkanlık oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından yeni kararlarçıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değişti, yeni kurulacak İklim Değişikliği Başkanlığı da bakanlığa bağlandı. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün de, Göç İdaresi Başkanlığı'na dönüştürüleceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen ve yaklaşık 3 saat süren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin değiştirildiğini açıklayan Erdoğan, "İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeyi kararlaştığımız yeni yapısal düzenlemelerin müjdesini milletimizle paylaşmak istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği Başkanlığı kurulacak

İklim değişikliğiyle ilgili somut adımlar atılacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu bakanlığımıza bağlı olarak İklim Değişikliği Başkanlığı kuruyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünü Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlıyoruz" dedi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı haline dönüştürüyoruz. Böylece ülkemizin göç konusunda kapsamlı, etkin, hızlı hareket edebilmesi sağlayacak kurumsal kapasiteyi ulaşmayı hedefliyoruz. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.