Kabil'deki bombalı saldırı

Kabil'deki bombalı saldırı

Suudi Arabistan Kralı Selman saldırıyı kınadı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırıyı kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'ya göre, Kral Selman, Kabil'deki diplomatik bölgede gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı nedeni ile Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai'ye taziye mesajı gönderdi.

Kral Selman mesajında, "Diplomatik bölgede gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz." ifadesine yer verdi.

Suudi Arabistan halkı ve hükümetinin bu elim saldırı nedeniyle kardeş Afgan halkının acılarını paylaştığını aktaran Kral Selman, hayatını kaybedenlere taziyelerini sunduğunu, yaralananlara da acil şifa temenni ettiğini belirtti.

Öte yandan, Suudi Arabistan Veliaht Prens, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ile İkinci Veliaht Prens ve Savunma Bakanı ve ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman da Devlet Başkanı Ahmedzai'ye gönderdikleri mesajda saldırıdan duydukları üzüntüyü ve başsağlığı dileklerini ifade etti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de diplomatik temsilciliklerin de bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda 90 kişi yaşamını yitirmiş, 461 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :