Kabe üzerinde Atatürk görselli paylaşıma tepkiler çığ gibi! 5816'dan soruşturma açıldı

Kabe üzerinde Atatürk görselli paylaşıma tepkiler çığ gibi! 5816'dan soruşturma açıldı

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden Kardelen Güder ve arkadaşları, Atatürk’ün Kabe’ye oturduğunu gösteren bir montaj paylaştı. Paylaşılan kare sosyal medyada büyük tepki toplarken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Türkiye'de din, maneviyat aile ve devlet büyüklerine saygıda gittikçe irtifa kaybeden bazı gençlerin geldiği son durum ürkütücü boyutlara ulaştı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde “Kutsal İnek Bayramı” adı altında İslam'a hakaret edilmesinin ardından bir skandal da İstanbul Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden Kardelen Güder ve arkadaşlarının, İslam'ı alaya aldıkları kareyi sosyal medyada paylaşmaları büyük tepki topladı.

Müslümanların kıblesi Kabe'ye yönelik yapılan bu çirkin paylaşıma kısa süre içerisinde büyük tepki yağdı. Sosyal medyada hızla yayılan bu çirkin karenin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafının, Kabe üzerine konumlandırılmış şekilde görselinin sosyal ağlarda paylaşılmasının ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu fotoğrafı paylaşan şüpheli hakkında, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlarından resen soruşturma başlattı.

Savcılık şüphelinin tespiti ve gözaltına alınması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi.

Resim

Kardelen Güder'in 'Canım ailem iyi ki varsınız' yazdığı ve arkadaşlarının da bulunduğu paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Müslümanların en kutsalı Kabe'nin üzerine oturduğu görsel yer aldı.

Kardelen Güder'in yoğun tepkiler sonrası sosyal medya hesabını kapattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.