Judo: Samsun Grand Prix Yarışları'na doğru

Judo: Samsun Grand Prix Yarışları'na doğru

Samsun'da 1-3 Nisan tarihlerindeki organizasyona 72 ülkeden 456 sporcu katılacak- Judo Federasyonu Başkanı Uysal:- "Samsun Grand Prix müsabakalarında en az 2 altın madalya bekliyoruz"

ANKARA (AA) - Judoda, 1-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Samsun Grand Prix müsabakalarında 72 ülkeden, 456 sporcu mücadele edecek.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek turnuvada Türkiye adına 28 bayan, 25 erkek sporcu yer alacak.

Olimpiyat için puan veren ve dünya sıralamasını belirleyen turnuvada elemeler saat 10.00'da, finaller ise saat 17.00'de başlayacak. Samsun Grand Prix'de olimpik takımın yanı sıra 2020 milli takım aday kadrosu da boy gösterecek.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun'daki turnuvada en az 2 altın madalya beklediklerini belirtti.

Takımın performansının her geçen gün arttığını vurgulayan Uysal, "Samsun'da 53 sporcu mücadele edecek. 12 tanesi 2016 olimpiyat takımında olanlar, geri kalanlar da 2020 olimpiyat takımından. Samsun'u iyi değerlendirmeliyiz. Bu grand prix yarışında altın madalya kazanan sporcular olimpiyatları yüzde 80 ve 90 garantiler. Federasyon olarak 5-6 sporcuyla Rio'ya gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal, geride kalan Gürcistan'daki grand prix yarışlarının düşündükleri şekilde geçmediğini ifade ederek, "Gürcistan'daki turnuva kötü geçti. Düşündüğümüz gibi olmadı. Sadece altın ve bronz madalya aldık." diye konuştu.


- Sinan Sandal: "Madalya alacağıma inanıyorum"


Gürcistan'daki turnuvada 66 kiloda bronz madalya kazanan Sinan Sandal, grand prix'te elde ettiği madalyanın sürpriz olmadığını kaydetti.

Gürcistan'da madalya beklediğini ve bunu da başardığını anlatan Sinan, şöyle konuştu:

"Zorlu bir turnuvaydı. Kendime güveniyordum ve madalya alacağıma inanıyordum. Ailem Samsun'da yaşıyor. Samsun’daki turnuva maçları bizim için daha önemli. Kendi evimizde mücadele vermek ayrı bir heyecan. Olimpiyata dünyanın ilk 22 sırasındaki sporcular gidiyor. Ben 23. sıradayım. Samsun'da şampiyon olursam büyük bir ihtimalle Rio'yu garantilerim."

Kadınlar 48 kiloda milli takım forması giyen Dilara Lokmanhekim ise Gürcistan'daki turnuvayı iyi değerlendiremediğini söyledi.

Samsun'da final oynamak istediğini aktaran Dilara, "Samsun'da şansımı yüksek görüyorum. Benim kilomda Ebru Şahin de var. Onunla yarışıyoruz. Bu yüzden final oynasam da olimpiyatları garantilemiyorum. Ben şu anda olimpik sıralamada 10. durumdayım. Ebru da benim bir veya iki alt sıramda. Rio'ya 3 erkek ve 3 bayan sporcuyla gitmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Judo: Samsun Grand Prix Yarışları'na doğru

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :