Judo Grand Prix müsabakaları yarın Samsun'da başlayacak

Judo Grand Prix müsabakaları yarın Samsun'da başlayacak

- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal:"İyi puan ve madalyalar alarak Rio Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etmeyi umuyoruz"- IJF Sportif Direktörü Lascau:"70 ülkeden 500'e yakın sporcu burada yarışacak. Bu da organizasyonun ne kadar kaliteli olduğu


SAMSUN (AA) - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun'da yarın başlayacak Judo Grand Prix'sinden puan ve madalyalar alarak Rio Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etmeyi umdukların söyledi.

Samsun'da yarın başlayıp 3 Nisan'a dek sürecek Judo Grand Prix müsabakaları öncesinde kentteki bir otelde Fatih Uysal, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Sportif Direktörü Daniel Lascau ve Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt'un katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Uysal, burada yaptığı konuşmada, turnuvanın çok iyi geçmesi temennisinde bulundu. Turnuvanın Samsun'da dördüncü kez düzenlendiğini bildiren Uysal, "4 senedir buradayız. İnanılmaz güzel bir ev sahipliği var. Salon, ortam çok güzel. Şehir tümden süslenmiş durumda. Bu, şehrin verdiği önemi gösterir." dedi.

Özellikle Rio 2016 Olimpiyatları için müsabakaların önem taşıdığına dikkati çeken Uysal, sporcuların alacağı derecelerin olimpiyat hanelerine işlediğini vurguladı. Alınacak puanların olimpiyatlara gitme yolunda büyük katkı sağlayacağına işaret eden Uysal, "Ümit ediyoruz erkek ve kadın milli takımlarımız bu şansı iyi değerlendirir. Mutlaka madalya almak istiyoruz. İyi puan ve madalyalar alarak Rio Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etmeyi umuyoruz." ifadesini kullandı.

Lascau ise Samsun'un 4 yıldır yapılan organizasyonla turnuvaya önemli katkıda bulunduğunu dile getirdi. Turnuva hakkında bilgi veren Lascau, şunları kaydetti:

"70 ülkeden 500'e yakın sporcu burada yarışacak. Bu da organizasyonun ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. IJF'in en iyi partnerlerinden biri Türkiye Judo Federasyonu ve başkanıdır. Şu anda büyük enerjimizi sarf ettiğimiz projelerden biri Tokyo 2020. Burada sporcular Rio için puan toplayacak. Rio'nun ardından Tokyo 2020 için yine Türkiye Judo Federasyonu ile çalışmaya başlayacağız. Türk sporcuları, bir önceki Grand Prix'de 1 altın, 1 bronz madalya aldılar. Umuyoruz ki bu başarılar Rio ve sonrasında Tokyo''da devam eder."

Özyurt da spor kenti Samsun'un güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını anlatarak, "Bu organizasyonların Samsun'da yapılmasına katkı veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a da teşekkür ediyorum. Böyle büyük bir organizasyonun dördüncüsünü yapmak çok güzel bir duygu. Bunun için büyük bir çaba içerisindeyiz." diye konuştu.

Judo Grand Prix müsabakaları yarın Samsun'da başlayacak

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :