Jinekologlar Ankara'da eğitimde bir araya geldi

Jinekologlar Ankara'da eğitimde bir araya geldi

ANKARA (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, "Jinekolojide Pratik Yaklaşımlar"...

ANKARA (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, "Jinekolojide Pratik Yaklaşımlar" konulu kurs programı düzenlendi.

Türkiye’nin dört bir yanından kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, SBÜ Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen "Jinekolojide Pratik Yaklaşımlar" konulu kursa katıldı.

Merkez Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, hastanelerinde verilen eğitimin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getirerek, kursa katılan hekimlere özellikle kapalı ameliyatlar hakkında bilgi verildiğini belirtti.

Eğitimlerin Türkiye ve dünyada konusunda uzman hocalar tarafından verildiğini ifade eden Üstün, şunları söyledi:

"Laparoskopik, kapalı ameliyatlar hem tecrübe gerektiren hem uzun eğitim sonrası yapılabilen operasyonlar. Hep özel hastanelerde yapılan operasyonlardan olan kapalı ameliyatları, artık kamu hastanelerinde de yapar hale getirtmek için eğitimde kapalı ameliyatlar hakkında özellikle değindik. Anadolu’nun dört bir yanından doktorlarımız bu eğitimleri almak için hastanemize geldi. Yaklaşık 50’ye yakın doktor ve asistan kursumuzdan faydalandı.’’

Kurs koordinatörü Prof. Dr. Özlem Evliyaoğlu ise teorik bilgilerin her zaman alınabileceğini ancak pratik yaklaşımların her zaman ve her yerde öğrenilemeyeceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :