Japonya ve Güney Kore arasındaki heykel gerginliği

Japonya ve Güney Kore arasındaki heykel gerginliği

İkinci Dünya Savaşı'nda Japon askerlerinin köle olarak kullandığı Güney Koreli kadınları sembolize eden heykeller Seul'de şehir içi otobüslere konuldu

ANKARA (AA) - Güney Kore'de, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki işgali sırasında Japon ordusunun köle olarak istismar ettiği kadınları sembolize eden heykeller beş otobüse yerleştirildi.

Kyodo ajansının haberine göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında köle olarak kullanılan kadınları sembolize eden heykeller, eylül ayının sonuna kadar başkent Seul'deki şehir içi otobüs seferlerinde yolculara eşlik edecek.

Merkezi Seul'de bulunan bir taşımacılık şirketinin genel müdürü Lim Jin Wook, projeyi kendilerinin başlattığını ve Seul kent hükümetinin konuyla ilgisi olmadığını belirtti.

Lim, otobüslerdeki heykellerin Japon halkını kötü hissettirdiği için üzgün olduğunu ancak bu meselenin unutulmasını istemediğini ifade etti.

Seul Belediye Başkanı Park Won Soon, heykelin bulunduğu otobüslerden birine bindi ve bunun "kurbanları anmak için bir fırsat" olduğunu söyledi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında köle olarak kullanılan kadınları sembolize eden heykelin, Güney Kore'nin Busan kentindeki Japonya konsolosluğunun önüne konulması üzerine Japonya'nın Busan Konsolosu Yasuhiro Morimoto ve Seul Büyükelçisi Yasumasa Nagamine ülkelerine dönmüştü.

Kore, Filipinler, Tayvan ve diğer Asya ülkelerinden yaklaşık 200 bin kadın, 1910-1945 yıllarında Kore yarımadasını işgal eden Japon askerleriyle cinsel ilişkiye zorlanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :