Japonya İstanbul Başkonsolosu Ehara İzmir'de

Japonya İstanbul Başkonsolosu Ehara İzmir'de

Başkonsolos Ehara, Vali Toprak ve Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ziyaret etti

İZMİR (AA) - Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ziyarette bulundu.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ehara, göreve 2015 yılının eylül ayında başladığını, İzmir'e ilk gelişi olduğunu belirterek, kentte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Ehara, Türkiye ve Japonya arasında ilişkilerin tarihte çok iyi olduğunu kaydederek, "Bunu devam ettirmek için Japonya'nın tanıtımına yönelik faaliyetlerde bulunmaya gayret gösteriyoruz. Japonya - İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği Türk arkadaşlar tarafından kuruldu. Onlar Japonya ile ilişkileri güçlendirmek için çaba gösteriyorlar. İzmir'de 65 Japon vatandaşı var. 65 kişi çok büyük değil ama son yıllarda Japon firma İzmir'e gelip fabrika açtı. Umarım bundan sonra Japonya'dan İzmir'e daha çok yatırımcı gelir. 3 fabrika var ama Japon şirketlerin sayısının daha fazla arttırılmasını isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Toprak da Japon dostların, iş temsilcilerinin, girişimcilerin İzmir'de ekonomik faaliyette bulunmalarının önemli olduğunu belirtti.

Toprak, ülkelerdeki terör saldırılarına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Terör ile alakalı endişe etmenize gerek yoktur. Olay olabilir ama istisnaidir. Paris'in merkezinde de olay oluyor, olabilir. Genel durum açısından sorun yok. Dünyanın küresel terör tehdidi altında olduğunu görüyoruz. Teröre, teröristlere prim vermemek, yardım etmemek gerekiyor. Bazen bazı ülkelere baktığımızda kendilerine dokunmayanları terörist olarak görmüyorlar. Bu çok kötü bir hadisedir. Ortak bir dil kullanmalı, teröre karşı dışlayıcı, etkisiz hale getirici, terörü benimsemeyen bir dili kullanmak gerekiyor."

- Kocaoğlu'na ziyaret

Belediyeden yapılan açıklamada Başkonsolos Ehara'nın Kocaoğlu'nu ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, Ehara'nın ziyaretinde çok sayıda Japon işadamının İzmir'e uzun vadeli yatırım planları yaptığını aktardığına işaret edilerek, bu girişimleri somutlaştırmak ve ilişkileri daha da güçlendirmek için Kocaoğlu'ndan destek istediğine değinildi.

Türkiye'ye 2014 yılında 140 bin Japon turist geldiğine, bu sayının 2015'te 90 bine düştüğüne dikkati çeken Ehara'nın, güvenlik konusundaki çekinceler nedeniyle 2016 yılı rakamlarından da endişeli olduklarını ifade ettiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise İzmir ve çevresinde agüvenlik sorunu olmadığını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :