Japonya Fatihi Nimetullah Hocaefendi Hakk'a yürüdü

Japonya Fatihi Nimetullah Hocaefendi Hakk'a yürüdü

Pek çok ülkede irşad faaliyetinde bulunan 'japonya Fatihi' diye anılan Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi Hakk'a yürüdü. Merhum Nimetullah Hoca, 1 Ağustos Pazar günü ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından..

Başta Japonya olmak üzere dünyanın dört bir yanında binlerce gayri Müslimin İslam'la şereflenmesine vesile olan tebliğ faaliyetleri yürüten, merhum Erbakan Hoca'nın yakın dostu Nimetullah İbrahim Yurt Hocaefendi 90 yaşında Hakk'a yürüdü.

Dünyanın dört bir yanında tebliğ faaliyetleri yürüten ve birçok kişinin İslam'a yönelmesine vesile olan, asıl adı Halil İbrahim Yurt olan Nimetullah Hocaefendi, tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat etti.

Resim

Nimetullah Hocaefendi, Mahmut Sami Ramazanoğlu, Süleyman Hilmi Tunahan ve Mehmet Zahit Kotku gibi büyük İslam alimlerinin hizmetinde de bulundu. Nimetullah Hoca, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın da yakın dostuydu.

Son yıllarda İstanbul'da ikamet eden Nimetullah Hoca, hayatını bir bölümünü Suudi Arabistan ve Japonya’da irşad faaliyetleriyle geçirmişti. Eşi Eyüp Sultan kabristanlığında medfun bulunan Nimetullah Hoca, 1 Ağustos Pazar günü ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Kabristanlığı'na defnedilecek.

Resim

Nimetullah İbrahim Yurt Hoca kimdir?

Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hoca, 1931 yılında Amasya’nın Taşova ilçesinde dünyaya geldi. Daha küçük yaşlarda babası ile birlikte alimlerin ve ariflerin sohbetlerine katılmış, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahid Kotku Hazretleri gibi dönemin büyük Allah dostlarının hizmetinde bulundu.

Sultan II. Abdülhamid dönemini görmüş birçok alimden ders alan Nimetullah Hoca, İslam’ı tebliğ etmek için 50’den fazla ülkeyi ziyaret etti. Yaklaşık 20 yıl Japonya’da bulunan Nimetullah Hoca, kuzeyden güneye ülkenin birçok noktasına giderek buralarda mescitler açarak, onları birer İslam medresesi haline getirdi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum