Jandarma uygulamasında 334 tarihi sikke bulundu
Karaman’da jandarmanın 28 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında yaptığı uygulamalarda 334 adet tarihi sikke ve çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Sorgulanan 14 bin 33 kişiden aranan 30 kişi yakalanırken, 4’ü tutuklandı.
Karaman İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla sorumluluk bölgelerinde denetimlerini sürdürdü. 28 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında JASAT ve asayiş ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamalarda 14 bin 33 kişi sorgulandı. Yapılan kontrollerde 30 kişinin çeşitli suçlardan arandığı tespit edildi. Yakalanan şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Denetimlerde ayrıca muhtelif miktarlarda metamfetamin, uyuşturucu kullanma aparatı, 138 adet hap, 334 adet sikke, 2 adet obje, 7 adet dedektör ve 1 adet bıçak ele geçirildi.
Jandarma ekipleri, kent genelinde huzur ve güven ortamının sağlanması için denetimlerin kararlı ve kesintisiz şekilde sürdürüleceğini açıkladı.
Kaynak:
