Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit ve gazi aileleri ile gazilere iftar verildi

SAKARYA (AA) - Jandarma teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sakarya İl Jandarma Komutanlığınca şehit ve gazi aileleri ile gazilere iftar verildi.

Erenler ilçesindeki İl Jandarma Komutanlığında verilen iftar öncesinde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun masaları dolaşarak gazi ve şehit yakınlarıyla selamlaştı.

İftarın ardından konuşan Vali Coş, Jandarma teşkilatının 177 yıldır ülkede huzurun, barışın hukukun üstünlüğünün tesisi için görev yaptığını söyledi.

Jandarmanın, ülkenin her bölgesinde üzerine düşen her vazifeyi yerine getirmek için hizmetlerini sürdürdüğünü dile getiren Coş, "Güvenlik güçlerimiz görev ve hizmetlerini yerine getirmek için gerektiğinde şehit ve gaziler veriyor. Özellikle ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için terör örgütleri ve şer odaklarına karşı tüm güvenlik kollarımız üstlendikleri her görevi eşsiz bir kahramanlık örneği sergileyerek büyük bir başarıyla yerine getirmektedirler. Bunu milletçe görüyoruz." diye konuştu.

İl Garnizon Komutanı Albay Dursun da jandarmanın 177. yılında gazilerle, şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Jandarmanın ülkenin en ücra köşelerinde gece gündüz demeden vatandaşların güvenliğini sağlayan fedakar bir teşkilat olduğunu vurgulayan Dursun, "Jandarma yakın tarihimizde, Kurtuluş Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda üstün başarılara imza atmıştır. Tüm terör örgütlerine yönelik, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kahramanlık destanları yazmaya devam etmektedir. Mücadelemiz sürecektir." ifadesini kullandı.

İftara Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, gaziler, gazi ve şehit aileleri ile askeri erkan katıldı.

Program sonunda "Hacivat ve Karagöz" gösterisi sunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :