Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı

Eskişehir Valisi Tuna: "Jandarma teşkilatımız, toplumsal huzur, dayanışma, adalet ve insan haklarına saygı anlayışı içinde, emniyet ve asayişi sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tuna, mesajında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak Türkiye'nin her köşesinde fedakarlık ve feragat gösteren, halkın huzur, can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışarak Türk milletinin sevgisini ve güvenini kazanan Jandarma Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerinin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttüğü mücadele her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurgulayan Tuna, şunları kaydetti:

"Jandarma teşkilatımız, toplumsal huzur, dayanışma, adalet ve insan haklarına saygı anlayışı içinde, emniyet ve asayişi sağlama görevini başarıyla yerine getirmektedir. Ülkemizin güvenliği ve halkımızın huzuru için halkla iç içe görev yapan jandarma, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, üstün fizik ve moral gücüne sahip, nitelikli iyi yetişmiş personeli, ileri teknoloji ürünü modern silah, araç ve donanımı ile görev yaptığı her yerde terörle mücadele ve asayiş hizmetlerinin kanunun öngördüğü gibi gerçekleştirilmesinde, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özveriyle yapacağı görevlerle gurur kaynağımız olmaya devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :