Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yılı

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yılı

Vali Kaymak:- "Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, art

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, artık sona yaklaşmıştır" dedi.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Osman Kaymak, yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının ülkenin asayişi, birliği ve beraberliği için zor şartlarda görev yaptığını söyledi.

Jandarmanın gerek terörle mücadele gerekse diğer asayiş hizmetlerinde son yıllarda çok büyük gelişmeler gösterdiğini belirten Kaymak, "Jandarma, teknik, hukuk ve mevzuat açısından büyük gelişme katetti. Artık eskiden olduğu gibi ceberut devlet anlayışıyla hizmet etmiyoruz. Jandarmamız her zaman halkının yanında, onlara şefkatle yanaşan bir anlayışla hizmet etmekte." diye konuştu.

Tunceli'de Pülümür Vadisi'ndeki operasyona değinen Kaymak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"iHA'ların vurduğu teröristlerden iki yaralı vardı. Bunlardan birisini hastaneye getirdik. Sivil olan vatandaşı acil ihtiyacı nedeniyle de helikopterle Elazığ'a sevk ettik. Yani vatandaşı ayırmadan, her türlü şartlarda ona hizmet eden, ona şefkatle, adaletle yaklaşan bir devlet anlayışıyla burada hizmet ediyoruz. Bu son 3 yıllık süreç içinde, hiçbir zaman bizleri mahcup edecek, bizleri zor duruma düşürecek bir uygulama içerisinde bulunmadılar. Her zaman halkımıza şefkatle yaklaşan fakat teröristlere karşı da çelik yumruğunu gösteren anlayışla hizmet ettiler. Son bir yıl içerisinde özellikle Tunceli'deki terörle mücadele tarihinde belki de ilk defa bu kadar etkili sonuçlar aldık."

- "Teslim ol çağrısı"

Kaymak, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin belli grupları kullanarak illegal yapılar içerisine girdiğini ifade etti.

Terör örgütlerinin tamamının dış destekli olduğunu aktaran Kaymak, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar Marksist ve Leninist olan PKK, bugün Amerika ile birlikte hareket ederek amacına ulaşmaya çalışmaktadır. Bunların artık bu halka verecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı sindiren, halkı korkuyla, baskıyla sindirmeye çalışan PKK, artık sona yaklaşmıştır ve şunu bilmesi lazım ki biz inşallah Tunceli'de ve Türkiye'de PKK'yı tamamen etkisiz hale getirmek, onu halkın üzerinde bir baskı unsuru olmaktan çıkarmak için sonuna kadar mücadele edilecektir. Bizde arkadaşlarımızın yanındayız. O yönüyle buradan onlara sesleniyorum artık çok güçlü olan Türk ordusu, jandarması karşısında yapabileceğiniz fazla bir şeyiniz yok. Bu dağlarda pisi pisine ölüp gideceksiniz. Gelin Türk adaletine teslim olun."

Konuşmanın ardında Vali Kaymak ve beraberindekiler jandarmanın kullandığı silah ve araçları inceleyerek, bilgi aldı.

Törende, narkotik ve mayın arama köpeklerinin gösterisi de yer aldı. Gösteri kapsamında narkotik köpeği otomobil içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri, mayın arama köpeği de kutu içindeki C-4 plastik patlayıcı buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :