Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü

Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü

Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi

SAMSUN (AA) - Jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Samsun İl Jandarma Komutanlığınca şehit ve gazi aileleri ile gazilere iftar verildi.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen programda, şehit ve gazi aileleri jandarma atlı birliğince kapıda karşılandı.

İftar öncesi Samsun Valisi İbrahim Şahin ve İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilendi.

Programda konuşan Şahin, tüm silahlı kuvvetleri başta olmak üzere jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet gazilere ise sıhhat ve uzun ömür dileklerinde bulunan Şahin, "Güvenlik güçlerimiz vatan için, millet için, bayrak için bu kutsal topraklar için mücadele ediyorlar. Zaman zaman şehit düşüyorlar. Bir toprağın vatan olmasının yolu şehit kanlarının bu toprağa düşmesinden geçiyor. Ailelerin ne kadar üzüldüğünü hep beraber görüyoruz. Ama o aileler bir o kadar da gururlu." dedi.

Şahin, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin gösterdiği başarı ve fedakarlığın önemine vurgu yaparak "Jandarma kendini yenileyen modern, çağdaş bir güvenlik gücü olmayı topluma gösteren bir değişimi sergiliyor. Bu ülke kolay bir coğrafya değil. Onun için bu mücadeleyi hep beraber sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

İftar programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'un da aralarında olduğu çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :