İzzetbegoviç ile şehitlerin adları parklarda yaşayacak

İzzetbegoviç ile şehitlerin adları parklarda yaşayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Bağcılar'daki parklara; "Aliya İzzetbegoviç", "15 Temmuz Şehit Ramazan Sarıkaya" ve "Azerbaycan Dostluk" isimlerini vermeyi, Sultangazi'de "Çamlık Parkı'nın” adının da "Şehit Vedat Barceğci" olarak değiştirmeyi kararl

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Bağcılar'daki parklara; "Aliya İzzetbegoviç", "15 Temmuz Şehit Ramazan Sarıkaya" ve "Azerbaycan Dostluk" isimlerini vermeyi, Sultangazi'deki "Çamlık Parkı'nın" adının ise "Şehit Vedat Barceğci" olarak değiştirilmesini kararlaştırdı.

İBB Meclisi, Saraçhane'deki binada gerçekleşen oturumda, Bağcılar Belediyesi'nin parklara isim verme talebini görüşerek karara bağladı.

Buna göre, Güneşli Mahallesi'ndeki alana "Aliya İzzetbegoviç Parkı", Yeni Mahalle'deki yere, "15 Temmuz Şehit Ramazan Sarıkaya Parkı" ve Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan alana ise "Azerbaycan Dostluk Parkı" adı verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Aynı oturumda Sultangazi Belediyesi'nin isim değişikliği talebi de görüşülerek karara bağlandı. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki "Çamlık Parkı'nın" isminin "Şehit Vedat Barceğci Parkı" olarak değiştirilmesi uygun bulundu.

Böylece İzzetbegoviç ile 15 Temmuz şehidi Ramazan Sarıkaya ve Şehit Vedat Barceğci'nin isimleri parklara verilerek yaşatılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :