İzocam, sessiz şehirlere odaklanıyor

İzocam, sessiz şehirlere odaklanıyor

İzocam'ın "sessiz şehirler" yaratmada etkili olan taş yünü ve cam yünü ürünleri ses yutucu özellikleriyle ses yalıtımı için iddialı çözümler sunuyor

İSTANBUL (AA) - İzocam, sessiz şehirlere odaklanıyor.

İzocam'dan yapılan açıklamaya göre, şehir gürültüsü günümüzde hemen herkesin rahatsızlık duyduğu, insan psikolojisi üzerinde de olumsuz etkileri olan önemli sorunlar arasında yer alıyor. Gereksiz yere çalınan kornadan egzoz veya inşaat gürültüsüne kadar herkesin kulaklarını tıkamak istediği çok sayıda gürültü, yaşam konforunu olumsuz yönde etkiliyor.

27 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü kapsamında konuya dikkat çeken İzocam, sessiz şehirlere odaklanıyor ve hem şehir gürültüsünü en aza indirecek hem de bina genelinde alınacak çözümleriyle daha yaşanılır kentler oluşturmak için çalışmalar yürütüyor.

İzocam’ın gürültü kirliliğine karşı kendine özgü ifadesi olan sessiz şehirler ile başlattığı mücadelede "multi konfor binalar" öne çıkıyor.

Şehir gürültüsünün yarattığı stresten uzak durmak için alınabilecek önlemler arasında gürültüyü çokça zaman geçirilen yaşam ve çalışma alanlarından uzak tutmak gerekiyor. Gelişmiş şehirlerde insanlar zamanının yüzde 90’ını kapalı alanlarda geçiriyor. Dışarıdan gelen şehir gürültüsü ile birlikte bina içinde oluşan gürültülere de önlem alınması gerekiyor. Evde hacimler arası ve sokak gürültüsü, fabrikalarda işçi sağlığı, ofislerde sessiz çalışma ortamları sağlayabilmek "multi konfor" şartlarıyla mümkün olabiliyor. "Multi konfor bina" şartları, bunlara ek olarak tiyatro, sinema, konser ve benzeri kültürel etkinliklerin sergilendiği yerlerde de doğru akustik uygulamalar ve ses geçirgenliğinin önlenmesi için de özel alanların korunmasına hizmet ediyor.

Bu alanlarda istenen sessizliğe ulaşmada ise dış cephe yalıtımıyla birlikte yapıların iç duvar yüzeyleri, ara bölmelerinde ve katlar arasında doğru ürünlerle doğru yalıtım uygulanması önem taşıyor. İzocam’ın "sessiz şehirler" yaratmada etkili olan taş yünü ve cam yünü ürünleri, ses yutucu özellikleriyle ses yalıtımı için iddialı çözümler sunuyor.

Sessiz şehirlere "multi konfor bina" şartlarıyla ulaşılabileceğine dikkati çeken İzocam, bu konudaki etkili ürünleriyle de tecrübesini ortaya koyuyor. "Multi konfor binalar" iç hava kalitesi, enerji verimliliğini artıran ve ısıl konfor şartlarını iyileştiren ısı yalıtımı ve yangın güvenliğine ek olarak ses yalıtımı ve akustik konfor da sunuyor. Sessiz şehirler oluşturabilmek için inşa edilen yapıların "multi konfor bina" şartlarına uygun olması gerekiyor. İzocam, "multi konfor binalara" yönelik cam yünü ve taş yünü ürünleriyle ses köprülerini engelleyecek ve ses yalıtımı sağlayacak çözümler sunuyor.

İzocam, ayrıca, 2017’de sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları sayesinde hafif ara bölmelerde kullanılmak üzere geri dönüşümlü malzemeler kullanarak "İzocam ara bölme levhasını" geliştirdi. Farklı kalınlıklarda üretilebilen yanmaz usta dostu ara bölme levhası ürün, ara bölme duvarlarda, ısı yalıtımının yanı sıra ve A sınıfı ses yalıtımı da sağlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :