İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmaları

İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmaları

Deniz süpürgeleriyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, 2014'ten itibaren 244 bin 975 kilogram katı atık toplandı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit Körfezi'nde sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında, 2014'ten itibaren 244 bin 975 kilogram katı atık toplandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmalarının yoğun şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Denize atılan katı atıkların 3 deniz süpürgesiyle toplandığı ifade edilen açıklamada, belediyenin, arıtma tesisleri ve havadan gerçekleştirdiği denetimlerle de İzmit Körfezi'ni koruma altına aldığı vurgulandı.

Çalışmalara katılan gemilerde 1 çevre mühendisi ve 3 personelin görev yaptığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar kapsamında ekipler 2014'te 146 bin 370 kilogram, 2015'te 76 bin 365 kilogram, bu yılın altı aylık bölümünde ise 22 bin 240 olmak üzere 244 bin 975 kilogram atık topladı. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalarla, İzmit Körfezi'ne çevre etkileriyle gelen katı atıklar büyük ölçüde engelleniyor. Süpürgelerin deniz yüzeyinden topladığı atık oranı da her geçen yıl azalıyor. Atıklar da İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ'de imha ediliyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :