İzmir'in gelir vergisi rekortmenleri

İzmir'in gelir vergisi rekortmenleri

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, sahibi olduğu eczaneden sağladığı gelir üzerinden tahakkuk ettirilen 580 bin liralık vergiyle il genelinde 80'inci sırada yer aldı- Delican:- "Vergi ödemek de milli mücadeledir. Herkesin vergisini hassasiyetle ödeyip vat

İZMİR (AA) - İzmir'de gelir vergisi sıralamasında, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sahibi olduğu eczaneden sağladığı gelir üzerinden tahakkuk ettirilen 580 bin 687 liralık vergiyle ilk 100'e girdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığının İzmir genelinde gelir vergisi mükelleflerinin 2015 yılındaki beyanları sonucu tahakkuk ettirilen vergiye göre yaptığı sıralamaya Bülent Delican, sahibi olduğu Özgüven Eczanesi ile girdi.

Özgüven Eczanesi üzerinden Bornova Vergi Dairesine 1 milyon 683 bin 49 lira gelir beyan eden Delican, 580 bin 687 liralık vergi tahakkukuyla il genelindeki 358 bin 345 mükellef arasında 80'inci sırada yer aldı.

İl Başkanı Bülent Delican'a 2014 yılında da 710 bin 758 lira gelir beyanına karşılık, 237 bin 474 lira vergi tahakkuk ettirilmişti.

- "Ülkeye yapılacak her yatırımda vergi ödeyenlerin payı var"

Bülent Delican, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vergi rekortmenleri listesinde yer almanın kendisi için onur ve şeref olduğunu, ülke için İzmir için üretirken bunun vergisini ödemenin de çok kutsal olduğunu belirtti.

Ülkeye yapılacak her yatırımda vergi ödeyenlerin payının bulunduğuna dikkati çeken Delican, şöyle konuştu:

"İzmir'e, ülkemize yapılacak her yatırımda bizim de bir pay sahibi olmamız en büyük mutluluk. Bu ülke bizi okuttu, büyüttü ve bu ülkeye olan borcumuzu da vergimizi ödeyerek, dürüst bir vatandaş olarak ödeyebiliriz. İzmir'de bu kadar mükellef içinde ilk 100'de olmak tabi ki onur verici. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Ülkemizin çok daha güçlü bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet ulaştırabilmesi, Türkiye'nin gelişip kalkınabilmesi için herkesin vergisini ödemesi gerekiyor. Kazancı vergiyle taçlandırmak gerçekten kutsaldır. Vergi ödemek de milli mücadeledir. Herkesin vergisini hassasiyetle ödeyip vatanına sahip çıkmasını istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :