İzmir'deki terör operasyonu

İzmir'deki terör operasyonu

Nevruz bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de nevruz bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Operasyon sırasında adresinde bulunamayan bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 22'ye yükseldi.

Zanlılar, "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün yönlendirmesiyle eylem hazırlığı yapmak, izinsiz gösteri düzenlemek ve katılmak, kamu düzenini bozmak" suçlamalarıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden bazıları, adliyeye götürülüşleri sırasında slogan attı.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 8 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adreste arama yapılmış, kentte nevruzu bahane ederek, molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları öne sürülen 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda 2 kurusıkı tabanca ve bunlara ait 89 fişek ile terör örgütüne ait bazı yayınlar ele geçirilirken, gözaltına alınanlar arasında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K. ile ilçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu bildirilmişti.


İzmir'deki terör operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler