İzmir'deki silahlı kavga davası

İzmir'deki silahlı kavga davası

Karşıyaka ilçesinde 1'i polis 4 kişinin öldüğü silahlı kavga olayına ilişkin tutuklu sanıkların yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir eğlence mekanında 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavgaya ilişkin tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, kavgada hayatını kaybeden maktullerin yakınları, taraf avukatları ve tutuklu sanıklar İbrahim Kırca, Cem Erdem ile Engin Hacısalihoğlu hazır bulundu.

Sanık Hacısalihoğlu, olay tarihinde İzmir'de ablasına ziyarette bulunduğunu, Trabzon'dan arkadaşı olan sanık Erdem'le bir balık restoranında yemek yemesinin ardından Karşıyaka'daki eğlence mekanına geçtiklerini belirterek hayatını kaybeden Halil Kaya'nın kendilerinden sonra mekana geldiğini söyledi.

Karşı masada oturan Kaya ve arkadaşlarının mekanda bazı olaylar çıkardığını iddia eden Hacısalihoğlu, Kaya'nın "külhanbeyi" edasıyla masalarına geldiğini, kadeh tokuşturmak istediği Erdem'in bu isteğe olumsuz tavır göstermesi üzerine küfürler savurduğunu, o ana kadar kimsede silah olup olmadığını görmediğini ileri sürdü.

Erdem'in karşıdaki masaya "Arkadaşınızı alın" şeklinde bir hareketini gördüğünü anlatan Hacısalihoğlu, belindeki silahı çıkaran Kaya'nın elini tutan Erdem'in "Silah" diye bağırmasının ardından firari sanık A.E'nin de silah çektiğini gördüğünü, üzerlerine mermi yağdığını öne sürdü.

Hacısalihoğlu, Kaya ve Erdem'in birbirlerini tutarken, kendisinin de geriye doğru düştüğünü ve yerden kalkamadığını beyan ederek "Mekanda bir can pazarı vardı. Cem Erdem'in dışarı çıktığını gördüm. Silah sesleri kesilince ben de dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda, kavgada yaralanan sanık İbrahim Kırca'yı gördüm, sonra onu hastaneye götürdük." dedi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Hacısalihoğlu, "Elimde silah olsaydı, onu kullanmak zorunda kalırdım. Çünkü üzerime mermiler yağıyordu. O gece şans eseri hayatta kaldım. Mağdurum ve tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Tanık M.A, olayın meydana geldiği eğlence mekanında garson olarak çalıştığını, sanıkların bulunduğu masanın önceden rezerve edildiğini, sarhoş olan Kaya ve arkadaşlarının sonradan mekana geldiğini ifade ederek boş masa olmadığını söylemesine rağmen Kaya'nın şiddet uyguladığı bir müşteriyi masadan kaldırdığını ve kendisinin oturduğunu anlattı.

Yaklaşık 45 dakika sonra olayın meydana geldiğini aktaran M.A, "Silah sesini ilk duyduğumda şampanya patlatıldığını sandım. İnsanlar çığlık atıp yere yatınca ben de kendimi masanın altına attım. Kimlerin ateş ettiğini görmedim." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 20 Kasım 2016'da meydana gelen olayda, bir eğlence merkezinde çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Halil Kaya, işletme sahibi Günay Kılıç, Sinem Alptuğ ve polis memuru Mustafa İnal silahla öldürülmüştü.

Olayla ilgili İbrahim Kırca, Cem Erdem ile Engin Hacısalihoğlu tutuklanmıştı. Şüpheli olduğu belirlenen A.E. ise aranıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :