İzmir'deki organize suç örgütü davası

İzmir'deki organize suç örgütü davası

Organize suç örgütü kurarak "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 31'i tutuklu 69 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında bazı müştekiler ifade verdi

İZMİR (AA) - İzmir'de organize suç örgütü kurarak maddi menfaat elde ettikleri, ayrıca "silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs ve kasten adam öldürme" gibi suçları işledikleri gerekçesiyle açılan davada 31'i tutuklu 69 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Müşteki iş adamı B.D, örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile Gürcistan'da birkaç kez görüştüğünü belirtti. Bu görüşmelerin birinde Kurtuluş'un kendisine Gürcistan'da yatırım yapma konusunda teklifte bulunduğunu savunan iş adamı, böyle bir düşüncesi olmadığından teklifi geri çevirdiğini aktardı.

Türkiye'ye döndükten sonra Kurtuluş'un adamlarından Mustafa Ali Eren'in kendisine ulaştığını vurgulayan müşteki iş adamı, şunları anlattı:

"Bana, 'Serkan abi sana 100 bin dolar ceza kesti. Yatırım yapacağını söyledin, Serkan abiye dönüş bile yapmadın.' dedi. Bundan yaklaşık 20 gün sonra Eren bu kez de Batum'da bir kafe açmamı ve Kurtuluş'u da buna ortak etmem gerektiğini söyledi. Kurtuluş'a 80 bin dolara tekabül edecek parayı Türk lirasına çevirerek yolladım. Bu parayı bunlardan kurtulmak için yolladım ama hayatımın hatasını yaptım."

Kurtuluş ve adamlarının kendisine, "tutuklu sanık Murat Boztaş'ın ağır bir şekilde yaralandığı, bunun azmettiricisi olarak da Gürcistan polisinin kendisi hakkında yakalama kararı çıkarttığına" ilişkin gerçekte olmayan bir durumu kendilerine anlattığını belirten iş adamı, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması karşılığında 500 bin dolar istediklerini vurguladı.

Serkan Kurtuluş'un, bu para gönderildikten sonra yakalamanın kalktığını söylediğini aktaran iş adamı, "Murat Boztaş'ın 200 bin lira istediğini bu parayı da zaman içinde ödememi istedi. Yaralı durumda Boztaş'ı hiç görmedim ancak hastane gibi bir yerde çekilmiş bir resmini gösterdiler, üzerinde bandaj vardı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye döndükten kısa bir süre sonra Boztaş'ın da burada olduğunu görünce bunun kumpas olduğunu anladığını kaydeden B.D, Manisa'da da bu kişi tarafından vurularak yaralandığını söyledi.

B.D, Kurtuluş ve Boztaş'tan şikayetçi olduğunu mahkeme heyetine iletti.

Asansör işiyle uğraştığını anlatan müşteki E.A. ise Kurtuluş'un kendisinden 1 milyon dolar istemesi ve bu parayı vermemesi üzerine Çiğli'de silahlı saldırıya uğradığını ileri sürdü.

- "100 yıl hapis cezası verseniz ne olacak?"

Bayraklı'da 2017'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iş adamı Gökhan Kalıpçı'nın babası Mahmut Kalıpçı müşteki olarak verdiği ifadesinde, oğlunu öldürene sitem etmediğini ancak onu öldürtenlerin ortaya çıkartılmasını adaletten talep etti.

Olayın arkasında kim varsa hepsinden şikayetçi olduğunu anlatan Kalıpçı, "Para için oğlumu öldürene 100 yıl hapis cezası verseniz ne olacak? Bu olayın arkasında olanların cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya 20 Mayıs Pazartesi devam edileceğine karar verdi.

- İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle firari sanık örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 31'i tutuklu 69 sanık hakkında dava açılmıştı.

Organize suç örgütüne üye oldukları gerekçesiyle yargılanan sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek, FETÖ soruşturmalarını etkilediğine işaret edilen iddianamede, "Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle 'FETÖ borsası' olduğu kuşkusu uyanmıştır." ifadelerine yer verilmişti.





Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :