İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve bir teğmenin de aralarında bulunduğu 31 zanlı adliyeye sevk edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ve bir teğmenin de bulunduğu 9'u kadın 31 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 32 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bir şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Aralarında örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ile İstanbul'da görevli teğmenin de bulunduğu 9'u kadın 31 şüpheli, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü adına faliyet yürütmek" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in, adliyeye götürülüşü sırasında gazetecilere gülümseyerek, "Arkadaşlar, özlemişsiniz bizi herhalde, kolay gelsin." dediği duyuldu.

Şüphelilerden Teğmen M.A.T'nin ise gözaltında tutulduğu Garnizon Komutanlığı nezaretinden adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İzmir'de 17 Mayıs'ta 73 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :