İzmir'deki darbe girişimi davası

İzmir'deki darbe girişimi davası

FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davada, bazı tutuklu sanıklar ByLock HTS analiz inceleme raporuna ilişkin savunma yaptı

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Sanıklar, ByLock HTS analiz inceleme raporlarına ilişkin savunma yaptı.

Tutuklu sanık Erdal Gün, gelen kayıtlarda kendisiyle ilgili 3 bin 493 kez ByLock IP sinyalinden bahsedildiğini, bu rakamı görünce şok olduğunu söyledi.

ByLock kullanmadığını öne süren Gün, "İsmim kasıtlı olarak listelere eklenmiş olabilir. Bu kadar sık kullanmış olduğum programı hatırlamamamın imkanı yoktur herhalde. ByLock iddiasından sonra ihraç edildim. Terör örgütü üyesi değilim." diye konuştu.

Tutuklu sanık Fatih Sarıçay da ByLock kullandığı iddiasını reddederek, listelerin doğru bilgiler içermediğini, raporun ilişkin uzman bilirkişi heyetince incelenmesi neticesinde savunma yapmak istediğini kaydetti.

Hakkında kırmızı renk ByLock kullanıcısı olduğu iddiası bulunan tutuklu sanık İlker Eraslan ise "Raporla birlikte verilerin güvenirliği çelişkili hale gelmiştir. Uygulamayı ne indirdim ne gördüm ne kullandım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :