İzmir'deki cinayet davasında karar

İzmir'deki cinayet davasında karar

Konak ilçesinde 68 yaşındaki mimar Coşkunlar'ı evinde darbederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına mahkum edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde, mimar Ayla Coşkunlar'ı evinde darbederek öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Şiho Candar, taraf avukatları ve öldürülen kadının eşi Sabri Coşkunlar katıldı. Tutuksuz sanık Nergiz Nilgün L, duruşmaya katılmadı.

İddia makamı, sanık Candar'ın olayı tasarlayarak, "nitelikli kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarını işlediği kanaatine vararak ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması, ayrıca tutuksuz sanık Nergiz Nilgün L'nin ise beraat etmesi yönünde mütalaa verdi.

- "Pişmanım af dilemiyorum"

Sanık Candar, yaptığı son savunmasında, mimar Coşkunlar'ı tanımadığını, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, bilinçli bir şekilde cinayet işlemediğini ileri sürdü.

Olayın kazayla meydana geldiğini savunan sanık Candar, "Nedeni ne olursa olsun yaşadığım ve yaşattığım her şeyden dolayı pişmanım, af dilemiyorum ancak olayı bilinçle ve tasarlayarak işlemediğimi ifade etmek istiyorum. Günlerce sokaklarda kalan bir insan tasarlayarak suç işlemez. Bir anlık karşılıklı etki ve tepki olayından kaynaklanan bir durumdur. Rahmetlinin ayağının kayması, kafasının arkasını yere çarpması sonucunda 'iyi misin?' diye sorduğumda, gözlerini açıp bakması bende onun bir sersemlik geçirdiği intibahı uyandırmıştı." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Candar'a ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına mahkum ederken, tutuksuz sanık Nergiz Nilgün L'nin ise​ beraatine karar verdi.

- Olay

İzmir'de 27 Mayıs 2016'da evine giren saldırgan tarafından darbedilen 68 yaşındaki mimar Ayla Coşkunlar, tedavi gördüğü hastanede 17 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Coşkunlar'ın katil zanlısı Şiho Candar, 22 Haziran'da İstanbul'da yakalanmış, Candar'ın gönül ilişkisi yaşadığı Nergiz Nilgün L. ise Manisa'da gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Candar tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :