İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Buca ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nermin Akçay'ın birlikte yaşadığı kişi tarafından öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi- Tanık Muhittin T: "Sanığı korkak bir insan olarak tanıyorum. Tavuk bile kesebileceğini düşünmüyorum"- D

İZMİR (AA) - Buca ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nermin Akçay'ın, birlikte yaşadığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi davası, savcının mütalaasını hazırlaması için ertelendi.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müebbet hapis cezası talep edilen tutuklu sanık Ali İleri ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul etti.

Tanık olarak dinlenen Muhittin T, demircilik işleriyle uğraştığını, sanığın da müşterisi olduğunu belirterek olaydan 3-4 ay önce sanığın kendisine gelerek maktuleden ayrıldığını ve evinde kalan birkaç parça eşyanın alınması konusunda yardım istediğini ve kendisinin de sanığa yardım ettiğini dile getirdi.

Muhittin T, sanığın öldürülen Neriman Akçay'ı terk ettiğini söylediğini ifade ederek, "Bunun dışında bir bilgim yoktur. Sanığı korkak bir insan olarak tanıyorum. Tavuk bile kesebileceğini düşünmüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Ali İleri'nin tutukluluğunun devamına, ayrıca iddia makamına mütalaasını hazırlaması için bir sonraki celseye kadar süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen Nermin Akçay'ın yakınlarının da katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Nermin Akçay'ın kız kardeşi Şerife Çakmak yaptığı açıklamada, sanık avukatının davayı uzatmak için taleplerde bulunduğunu ancak mahkeme heyetinin buna engel olduğunu belirterek davayı yakından takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na teşekkür etti.

Davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydeden Çakmak, sanığın ağır bir şekilde cezalandırılmasını istedi.

- Olay

Buca ilçesinde 8 Mart'ta, Karabağlar Polis Merkezi'ne teslim olan Ali İleri, birlikte yaşadığı Nermin Akçay'ı bıçaklayarak öldürdüğünü söylemişti.

İleri ifadesinde, otomobilinin satışından gelen paradan 5 bin liralık miktarın kaybolması üzerine Nermin Akçay hakkında hırsızlık suçlamasıyla polis merkezine başvurduğunu, bu nedenle aralarında husumet oluşan Akçay'ı tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdüğü anlatmıştı.

Ali İleri hakkında "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :