İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Konak ilçesinde bir kişinin pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin baba ve oğlunun yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi- İddia makamı sanıkların suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 24 yıla kadar cezalandırılmalarını talep etti

İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ilçesinde bir kişinin pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin baba ve oğlunun yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Orhan Elalmış ve tutuksuz yargılanan babası Erol Elalmış ile taraf avukatları katıldı.

İddia makamı sanıkların olayı haksız tahrik altında işlediğini savunarak sanıklar hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini ve Orhan Eralmış'ın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti sanıklara esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine, Orhan Eralmış'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Konak ilçesindeki Kadriye Mahallesi'nde Kasım 2017'de kayınpederini eşiyle ziyarete giden İsmet Sarsılır (39), evden çıktığı sırada aralarında husumet olduğu öğrenilen Orhan Elalmış ile karşılaşmıştı.

Elalmış'ın pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Sarsılır, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Tutuklanan Orhan ve babası Erol Elalmış hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı. Baba Elalmış, önceki duruşmada tahliye edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :