İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ın öldürülmesiyle ilgili davada maktulün eski eşinin de tutuklanmasına karar verildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde tartıştığı Esen Yaman'ın silahla vurulmasını azmettirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski eşi Şevket B, tutuklandı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Yaman'ı silahla vurduğu iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Serkan G ile maktulün eski eşi tutuksuz sanık Şevket B, Yaman'ın annesi Esin Özalp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Şevket B'nin avukatı Barış Akyol, müvekkilinin cinayetle ilgisi olmadığını, karşı tarafın müvekkilinin azmettirici olduğu iddiasını doğrulatmak için gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu öne sürdü.

Anne Esin Özalp'ın avukatı Kenan Malkoço ise önceki duruşmalardaki tanık beyanları ve sanıkların cezaevinde arkadaşlık ilişkisinin sabit olduğunu belirterek tutuksuz yargılanan Şevket B'nin tutuklanmasına karar verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli de sanık Şevket B'nin beyanları ile dosyadaki delillerin örtüşmediğini belirtti.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Serkan G'nin tutukluluk halinin devamı, başka bir suçtan tutuklu bu dosyada tutuksuz yargılanan Şevket B'nin tutuklanması yönünde mütalaa verdi.

Tutuklu sanık Serkan G. kimsenin azmettirmesiyle cinayeti gerçekleştirmediğini ileri sürerek, "Kendi namusum için gerçekleştirdim. Bu olaydan dolayı da pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Serkan G'nin tutukluluk halinin devamına, Şevket B'nin tutuklanmasına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Gaziemir ilçesi Sevgi Mahallesi 669 Sokak'ta arkadaşlarıyla yaşayan Esen Yaman, 9 Eylül 2016 tarihinde apartman girişinde tartıştığı Serkan G. tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Yapılan araştırmada Serkan G'nin yaralama suçundan girdiği Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan izinli çıktıktan sonra firar ettiği ve Şevket B ile cezaevinden arkadaş olduğu belirlenmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :