İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Gaziemir ilçesinde Esen Yaman'ı tabancayla öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık ile onu azmettirdiği öne sürülen maktulün eski eşinin yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesinde tartıştığı Esen Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen sanık ile onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün eski eşinin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Serkan G. ile tarafların avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenilen S.B, sanıkları tanıdığını, öldürülen Esen Yaman ile öldürülmeden iki gün önce sanık Serkan G'nin de olduğu kahvaltıda bir araya geldiklerini ifade etti.

S.B, tutuklu sanık Serkan G'nin öldürülen Yaman'a, "Şevket abim iki yıl öncesinden seni öldürmem için benden ricada bulundu. Ben de seni öldürecektim ancak telefonlarıma cevap vermediğin ve buluşamadığımızdan onun bu istediğini yerine getiremedim." dediğini ileri sürdü.

Sanık Serkan G. ile Esen Yaman arasında bir arkadaşlık ilişkisi olmadığını öne süren S.B, sanık avukatının "Kahvaltı için buluştuğunuzda sanık ile arkadaşlık ilişkiniz var mıydı?" sorusuna "Evet, arkadaşlık ilişkimiz vardı, ara ara buluşuyorduk." diye cevap verdi.

Savunmasını yapan Serkan G, beyanlarını kabul etmediği tanık S.B. ile bir ilişkisinin olmadığını Yaman'ın eski eşi Şevket B'nin yönlendirmesiyle suç işlemediğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, Serkan G'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Gaziemir ilçesi Sevgi Mahallesi 669 Sokak'ta arkadaşlarıyla yaşayan Esen Yaman, 9 Eylül 2016 tarihinde apartman girişinde tartıştığı Serkan G. tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada Serkan G'yi olayda kullandığı silahla yakalamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :