İzmir'deki cinayet davası

İzmir'deki cinayet davası

Boşanmak isteyen eşini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla emekli polis memurunun yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde boşanmak isteyen eşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen emekli polis memuru hakkında açılan davanın duruşması görüldü.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Erbil Neşe, maktulün annesi Cemile Duran, kızı ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle eski tutanaklar yeniden okundu, bilirkişi raporu dosyaya konuldu.

Tanık olarak dinlenen D.D.S, öldürülen Müzeyyen Neşe'nin, kendi babası veya başka biriyle gönül ilişkisine tanıklık etmediğini söyledi.

Olay günü lokantada yemek yedikten sonra babasının işe, kendisinin de kardeşiyle eve gittiğini belirten D.D.S, çığlık seslerinin ardından balkona çıktığında maktulün kızının, "Biri yardım etsin" diye bağırdığını duyduğunu anlattı.

Diğer tanık I.Ö.S. de olay günü kardeşi D.D.S. ile birlikte olduğunu dile getirdi.

Savcı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) gönderilen, A.R.S. ile Müzeyyen Neşe arasındaki telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğu CD'nin çözümlenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve maktul ile A.R.S. arasındaki görüşme kayıtlarının bulunduğu CD'nin İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına adliye önünde açıklama yapan Sanem Deniz Kural, kadın cinayetleriyle ilgili davaları sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Karşıyaka ilçesinde emekli polis memuru Erbil Neşe, 6 Mart'ta boşanmak isteyen eşi Müzeyyen Neşe'yi silahla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, şüpheli hakkında "kasten öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :