İzmir'de yasa dışı geçişle mücadele

İzmir'de yasa dışı geçişle mücadele

Çeşme ve Aliağa'daki operasyonlarda yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan 45 Suriyeli yakalandı, geçişi organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ve Aliağa ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan 45 Suriyeli yakalandı, yasa dışı geçiş organizatörü oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çeşme ilçesi Ovacık Mahallesi'ndeki devriye sırasında şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Yapılan aramada yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçme hazırlığı yapan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 33 Suriyeli yakalandı, 25 can yeleği ele geçirildi.

Ekipler, araç sürücüsü A.Ç'yi (40) gözaltına aldı.

İfadesi alınan Suriyelilerin 10 gün önce Suriye'den giriş yaptıklarını, A.Ç ile kendilerini Yunanistan'a kaçırması için kişi başı 450 dolara anlaştıklarını söyledikleri öğrenildi.

- Aliağa'da 12 sığınmacı yakalandı

Aliağa ilçesende de ihbar üzerine 2 aracı takibe alan jandarma ekipleri, Bozköy Mahallesi Yenfoça yolu üzerinde durdurdukları araçlarda arama yaptı.

Ekipler, araçların içindeki 12 Suriyeliyi yakaladı, sürücüler A.H (40) ile O.A'yı (43) gözaltına aldı.

Suriyelilerin ifadelerinde Yunan adalarına geçmek için anlaştıkları araç sürücülerine 900 lira verdiklerini, sahilde geçiş için uygun bir konuma ulaşmaları halinde ayrıca transfer parası da vermeyi taahhüt ettiklerini belirttikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan 3 zanlı, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aliağa'daki araçlara 570 lira trafik cezası kesildiği, Çeşme'deki olayda ise araca Karayolları Kanununa göre 2 bin 825 lira ceza uygulandığı bildirildi.

Yakalanan göçmenler ise işlemleri sonrası Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :