İzmir'de yapımı süren termik santraller

İzmir'de yapımı süren termik santraller

İzmir Barosu Başkanı Özcan: "Aliağa ve Foça ilçelerinde termik santral kül ve cüruf depolama sahalarının faaliyetlerinin durdurulması konulu davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nca yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir"

İZMİR (AA) - İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Aliağa ve Foça'da termik santrallerin kül ve cüruf depolama sahalarıyla ilgili davada Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, kararın uygulanmasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Özcan, yaptığı açıklamada iki santralle ilgili dava süreçlerini baro olarak yakından takip ettiklerini, santrallerin kül ve cüruf depolama sahalarındaki usulsüzlüğü de yargıya taşıdıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili davada Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, yer seçiminde isabetsizlik, Zeytincilik Kanunu’na muhalefet yönlerinden yürütmeyi durdurma kararı verdiği, kararın acilen uygulanması gerektiğini belirtti.

Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hukukun üstünlüğünü savunan barolar, mahkeme kararlarının uygulanıp uygulanmadığının denetlenmesi sebebiyle taraftırlar. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gerekli başvurular yapılacaktır. İzmir Barosu, bu karar ve davaların sonuna kadar takipçisi olacaktır. Çevreyi korumak anayasal görevimiz olması bir yana bu görevi gönüllü olarak üstleniyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :